no news, good news

«…να αξιωθούμε μια μέρα να ζήσουμε σαν ελεύθεροι άνθρωποι, δηλαδή σαν άνθρωποι που αρνιούνται να ασκήσουν καθώς και να υποστούν τη φρίκη.»
Αλμπέρ Καμύ

ΚΑΛΛΙΣΤΩ

ΚΑΛΛΙΣΤΩ
ΚΑΛΛΙΣΤΩ - Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή & τη Φύση

ΚΑΛΛΙΣΤΩ

ΚΑΛΛΙΣΤΩ
ΚΑΛΛΙΣΤΩ - Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή & τη Φύση - Μητροπόλεως 123, 54621 Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνο 2310 252530, Fax 2310 272190, info@callisto.gr - Προστασία φύσης και άγριας ζωής: Η προστασία της φύσης και της άγριας ζωής αποτελεί τον κύριο σκοπό – αποστολή της οργάνωσής μας. Από την ίδρυσή της, η «Καλλιστώ» φιλοδοξεί να συμβάλει στην επίτευξη σημαντικών περιβαλλοντικών στόχων:

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ελευθερώστε τους ακτιβιστές μας!


Greenpeace πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία κατά των εξορύξεων πετρελαίου στην Αρκτική, στην πλατφόρμα Prirazlomnaya του πετρελαϊκού κολοσσού Gazprom. Παρά τον ειρηνικό και μη βίαιο χαρακτήρα της δράσης των ακτιβιστών, η ρωσική Ακτοφυλακή έριξε στον αέρα προειδοποιητικές βολές και δύο ακτιβιστές κρατήθηκαν για όλο το βράδυ στο πλοίο της ρωσικής ακτοφυλακής χωρίς κατηγορίες και χωρίς νομική εκπροσώπηση.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 15 ένοπλοι άνδρες της ρωσικής Ακτοφυλακής εισέβαλαν παράνομα στο Arctic Sunrise με ελικόπτερο, ενώ αυτό βρισκόταν σε διεθνή ύδατα. Και οι 30 ακτιβιστές, μέλη του πληρώματος, ήταν υπό κράτηση για 5 μέρες χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας. Το καράβι τελικά έφτασε στις 24 Σεπτεμβρίου ρυμουλκούμενο στο λιμάνι του Μούρμανσκ και οι ακτιβιστές οδηγήθηκαν στη φυλακή, χωρίς ακόμα να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες
Στις 27 Σεπτεμβρίου, ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες για πειρατεία και χουλιγκανισμό και στους 30 ακτιβιστές. Νομικά αβάσιμες και δυσανάλογες κατηγορίες που επιφέρουν μέγιστη ποινή 15 και 7 χρόνων φυλάκισης αντίστοιχα.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των ακτιβιστών μας και την οριστική απαγόρευση των εξορύξεων πετρελαίου στην Αρκτική που είναι πραγματική απειλή για ολόκληρο τον πλανήτη.

Ψηφίστε για την απελευθέρωση των αχτιβιστών
http://www.greenpeace.org/greece/el/campaigns/climate-change/arktiki/free-our-activists/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου